Žele ga mrtvog – veruju da je propevao: Lazar Ilić, osumnjičen za likvidaciju Aleksandra Šarca, dobija pretnje u zatvoru Spuž!

Iliću poručuju da se ubije ili će ga ubiti.

Kraljevčanin Lazar Ilić, koji je u Srbiji osumnjičen za ubistvo Aleksandra Šarca, a u Crnoj Gori optužen za pokušaj ubistva Marka Ljubiše Kana, u pritvoru u Spužu, nadomak Podgorice, svakodnevno prima pretnje, saznaje se od izvora bliskog crnogorskim bezbednosnim službama.

Kako tvrdi sagovornik, Iliću poručuju da se ubije ili će ga ubiti, a nedavno su nepoznate osobe, navodno, pokušale da naude njegovom rođenom bratu i ocu u Kraljevu, pišu Novosti.

Sumnja se da iza pretnji i ucena stoje pripadnici “kavačkog klana” odnosno Radoje Zvicer, ali i članovi njihovog srpskog ogranka – ekipe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

– Ilić je uhapšen u Budvi sa lažnim dokumentima, a sa njim je bio i njegov sugrađanin Strahinja S. – navodi sagovornik.

– On se, kako se sumnja, u Crnu Goru sklonio posle ubistva Aleksandra Šarca u podzemnoj garaži Tržnog centra “Ušće” oktobra 2020.

Uhapšen je nekoliko meseci kasnije u crnogorskom letovalištu i optužen da je tada pripremao ubistvo Marka Ljubiše Kana.

Navodno, kako tvrde crnogorski istražni organi, Ilić i Strahinja S. su 2020. godine postali članovi kriminalne organizacije, koju je formirala za sada nepoznata osoba sa nadimkom Džoni.

– Strahinja S. je sve detaljno opisao u istrazi, ali je kasnije na suđenju, koje još traje, povukao priznanje i ispričao da je bio mučen i maltretiran, kao i da je torturu preživeo i Ilić – navodi sagovornik.

– Obojica su negirala da su pripremali ubistvo Kana, ali i pripadnost bilo kojoj kriminalnoj organizaciji.

Foto: 24sedam/Printscreen/Pixabay

Ipak, prema nezvaničnim saznanjima, Ilić je, tokom razgovora sa istražnim organima, dao detaljne informacije o kriminalnoj grupi, kako funkcioniše, ko su glavni šefovi, kako se organizuju ubistva…

– Ilić je pružio dragocene podatke o Zviceru, Belivuku i Miljkoviću, ali i o Nikoli Vušoviću Džoniju – navodi izvor.

– Iz tog razloga se on i našao na meti. Njega žele mrtvog obe strane… Najveća opasnost mu sada preti od “kavčana”, jer puno zna, a dosta toga je i ispričao.

Prema određenim saznanjima, Ilić se, pored toga što je osumnjičen za ubistvo Aleksandra Šarca i optužen za pokušaj ubistva Marka Ljubiše Kana, dovodi u vezu sa još najmanje dve likvidacije. U narednom periodu i o tome će se sprovesti istraga.

Bacio pištolj

Otac Lazara Ilića prijavio je policiji nestanak svog sina nekoliko dana pre nego što je on, kako se sumnja, pucao iz pištolja u glavu Aleksandru Šarcu u podzemnoj garaži TC “Ušće” u Novom Beogradu. Nakon pucnjave, sigurnosne kamere snimile su osumnjičenog u crvenoj jakni kako beži iz garaže, a policija je brzo pronašla pištolj sa prigušivačem, koji je ubica bacio. Na pištolju su nađeni biološki tragovi osumnjičenog.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: