Jedna od osnovih namirnica u kuhinji jeste beli pirinač. Svako zrno se sastoji od 2 sloja, mekinja i klica, a ovi spoljni slojevi sadrže najviše hranljivih materija i minerala. Kada se pravi beli pirinač, oni se uklanjaju, dok je kod smeđeg drugačija priča i zato je on zdraviji.
Koristi se u mnogim jelima, ali ako želite da počnete zdravije da se hranite beli zamenite smeđim, a u nastavku teksta pročitajte i kako da ga skuvate.
Kako napraviti smeđi pirinač?
Uzmite jednu šolju smeđeg pirinča. Dobro operite pirinač i isperite ga. Zatim ga stavite u šerpu i sipajte dve šolje vode. Posolite, promešajte i poklopite. Kuvajte na srednjoj temepraturi nekih 10 minuta. Isključite i ostavite da se ohladi, sve tako poklopljen. Zatim skinite poklopac i pirinač je spreman. Ako je potrebno da se još malo kuva, dodajte šolju vode, pa nastavite.
Pročitajte još:
Pica kifle su toliko dobre da ćete zaboraviti na sve druge oblike čuvenog italijanskog jela
To kako izgledaju je jedna dimenzija. Druga je miris koji osvaja celu kuću, o ukusu da ne govorimo. Dodatna dimenzija je što bukvalno mogu da se jedu i za doručak i za večeru, a bogami i za ručak. Sastojci: oko 400 g mekog brašna tip 400 1 suvi kvasac 100 ml mleka 2 kašike kiselog […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.