Zdraviji je od belog, a kako se kuva braon pirinač?

Jedna od osnovih namirnica u kuhinji jeste beli pirinač. Svako zrno se sastoji od 2 sloja, mekinja i klica, a ovi spoljni slojevi sadrže najviše hranljivih materija i minerala. Kada se pravi beli pirinač, oni se uklanjaju, dok je kod smeđeg drugačija priča i zato je on zdraviji.

Koristi se u mnogim jelima, ali ako želite da počnete zdravije da se hranite beli zamenite smeđim, a u nastavku teksta pročitajte i kako da ga skuvate.

Kako napraviti smeđi pirinač?

Uzmite jednu šolju smeđeg pirinča. Dobro operite pirinač i isperite ga. Zatim ga stavite u šerpu i sipajte dve šolje vode. Posolite, promešajte i poklopite. Kuvajte na srednjoj temepraturi nekih 10 minuta. Isključite i ostavite da se ohladi, sve tako poklopljen. Zatim skinite poklopac i pirinač je spreman. Ako je potrebno da se još malo kuva, dodajte šolju vode, pa nastavite.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.