Spremićete ih brzo, biće veoma ukusni i što je najvažnije sačuvaćete njihove hranjive materije.
Potrebni sastojci:
400 g šampinjona
3 šake sveže rukole
slani začin od povrća
prstohvat bibera
2 kašičice majčine dušice
2 kašičice peršuna
1 paradajz iseckan na kockice
2 izrendana čena belog luka
2 kašike maslinovog ulja
Priprema:
Odvojite kapice od drški pečuraka, sve operite i očistite, pa ubacite u veću posudu. Dodajte prvo maslinovo ulje, a zatim sve sastojke, osim rukole i paradajza. Dobro promešajte rukom začinjene šampinjone, pa stavite u vatrostalnu posudu ili pleh. Ravnomerno ih rasporedite, pa preko dodajte iseckan paradajz i listove rukole.
Za to vreme u dubljoj posudi umutite krem sir i dodajte dve kašike mleka i 30 grama šećera. Mešajte dok se sve ne sjedini. Umutite polovinu pavlake za šlag i dodajte smesi. Prelijte preko mrvljenog keksa i vratite u frižider na desetak minuta da se stegne.
U odvojenoj posudi puding pomešajte sa 300 ml hladnog mleka i mutite dok ne dobijete kompaktnu masu. Prelijte preko prethodnog fila sa šlagom pa ponovo vratite u frižider dok se puding ne ohladi. Na kraju premažite ostatkom šlaga, pospite čokoladnim mrvicama i poslužite hladno!
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.