Zdrava užina za celu porodicu.
Sastojci:
2 tikvice
100 grama brašna
maslinovo ulje
so, vegeta, origano
Priprema:
Mlade tikvice ne morate da ljuštite, a ako ste kupili nešto starije onda ih obavezno oljuštite, pa isecite na tanke kriške, posolite i ostavite najmanje pola sata da puste vodu.
U čistu veliku kesu za zamrzivač ili običnu plastičnu kesu iz prodavnice sipati brašno, so, po želji vegetu i origano, pa ubaciti iseckane kolutiće tikvica i zavezati čvor. Potom dobro protresti kesu kako bi vlažne tikvice pokupile začine.
Zagrejte ulje u dubljem tiganju, a pored staviti šerpicu hladne vode. Umakati kolutić po kolutić ― najpre u vodu, pa malo pustiti da se ocedi voda, pa umočiti u ulje i pržiti vrlo kratko. Ulje ne bi trebalo da prska više nego prilikom običnog pohovanja, ali imajte pri ruci poklopac tiganja.
Služite uz pavlaku ili kečap.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.