Ukoliko niste zadovoljni ukusom kupus salate, postoji jedan trik koji će običnu salatu da pretvori u onu kao iz restorana.
Potrebno vam je:
glavica kupusa
so
ulje
sirće
a “tajni” sastojak je šećer – samo vrh kašičice.
Priprema:
Iseckajte kupus na sitno ili ga narendajte, pa dodajte ulje i sirće.
Dobro ga izgnječite rukama i ostavite da odstoji nekoliko minuta.
Dodajte so i malo šećera kako biste postigli idealan ukus.
Važno je da so i šećer dodate na kraju, jer ukoliko ih dodate pre ulja i sirćeta, salata neće biti dobro začinjena.
Pročitajte još:
Salata od lubenice sa feta sirom: Iskoristite sezonu i napravite savršen letnji obrok
Kombinacija sastojaka svežih i velikih ukusa čini ovu salatu od lubenice i fete sa prelivom od nara apsolutnim letnjim pobednikom svih salata. Garantujemo vam da ćete se zaljubiti u ovaj recept koji kombinuje svežinu sočne lubenice sa slanom fetom. Ovo je idealan nisko kaloričan obrok za leto koji se sprema izuzetno brzo i lako. Sastojci: 300 g očićene lubenice, uklonjene semenke 200 g fete 200 g rotkvice, isečene ½ krastavca, iseckanog na kockice 1 veza mladog luka, iseckana 2 kašike melase od nara sok od limuna maslinovo ulje 2 kašičice kima, tostiran svež domaći hleb Priprema: Narežite lubenicu i fetu na jednake […]
Opširnije