Završne pripreme za prikaz sposobnosti Vojske Srbije „Granit 2023“

BEOGRAD – Na vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici u toku su završne pripreme za prikaz sposobnosti Vojske Srbije „Granit 2023“, koji će povodom Dana Vojske Srbije biti održan u subotu, 22. aprila.

Na prikazu će državnom vrhu i građanima biti predstavljene sposobnosti dela jedinica Vojske Srbije, savremeno naoružanje i vojna oprema kojim raspolažu i deo proizvodnog programa preduzeća domaće odbrambene industrije. Sa oko 5.000 angažovanih pripadnika Vojske Srbije i više od 2,300 sredstava naoružanja i vojne opreme, biće to dosad najveća prezentacija snaga i sposobnosti Vojske Srbije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Pripadnike Vojske Srbije, koji se intenzivno pripremaju na aerodromu u Batajnici, danas je obišao načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Milan Mojsilović. On se u razgovoru sa komandantom prikaza general-potpukovnikom Duškom Žarkovićem i tokom obilaska uverio da složene i zahtevne pripreme teku u skladu sa zacrtanom dinamikom, da je angažovano ljudstvo izuzetno motivisano i profesionalno je pristupilo ovom zadatku.

General Mojsilović je pozvao građane da u subotu dođu na aerodrom u Batajnici, pogledaju prikaz sposobnosti i izloženo naoružanje i lično se uvere da je Vojska Srbije, zahvaljujući velikom investicionim ciklusu započetom pre nekoliko godina, sada respektabilna snaga i faktor na koji se mora računati. Glavni deo programa prikaza sposobnosti Vojske Srbije „Granit 2023“ počeće u 11 časova, a kapije vojnog aerodroma „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ biće otvorene za građane od 9 do 15 časova.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: