logo transparend vojvodina uzivo

Završne ispite radili i kovačički osmaci

KOVAČICA – Kraj osnovnog obrazovanja za osmake predstavljaju završni ispiti iz materrnjeg jezika, matematike i izabranog predmeta. Ispiti su počeli u utorak 18. juna i za đake kovačičke osnovne škole.

Što se tiče učenika osmih razreda Osnovne škole „Mlada pokolenja“ u Kovačici, od 50 malih maturanata, koji su pristupili polaganju završnog ispita, najviše učenika se opredelilo za biologiju, kaže direktorka ove vaspitno – obrazovne ustanove, Anjička Bireš.

U kovačičkoj osnovnoj školi, učenici su imali mogućnost da rade završni ispit iz maternjeg jezika na srpskom ili slovačkom jeziku. Kako navodi profesorka srpskog jezika i književnosti, Tatjana Šipicki, iako su učenici imali pripremnu nastavu za ispit, test se bazira i na znanje stečeno tokom celokupnog dosadašnjeg školovanja. Ona dodaje, da je test bio primeren znanju učenika, i da veruje, da su ga dobro uradili.

Nakon ovih dana, kada đaci pristupaju polaganju završnog ispita, slede rezutati koje će svi željno isčekivati – učenici, roditelji i nastavnici. Preliminarni rezultati su 22. juna a konačni 25. juna nakon žalbenih komisija – prvostepene i drugostepene ako bude prigovora na rezultate završnog testiranja. Nakon toga ide lista želja koja može da se priloži u školi direktno ili može samostalno od kuće da se aplicira uz pomoć roditelja na željene srednje škole preko portala „Moja srednja škola“. Upis u srednje škole je 2. jula.

Izvor: RTV OK

Pročitajte još:

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.