Završna svečanost zrenjaninske “Čitalačke značke” 30. maja ispred Gradske narodne biblioteke

ZRENJANIN – Na platou ispred Gradske narodne biblioteke “Žarko Zrenjanin” u utorak, 30. maja sa početkom u 11.00 časova, održaće se završna svečanost manifestacije “Čitalačka značka”.

U ovogodišnjoj manifestaciji učestvovalo je 316 učenika osnovnih škola koji su dostavili biblioteci svoje dnevnike na srpskom i mađarskom jeziku u kategorijama čitalački dnevnik i čitalačka kolekcija.

 

“Svaki čitalački dnevnik trebalo je da sadrži prikaz najmanje 5 knjiga po izboru, među kojima je, kao obavezno, jedno delo zavičajnog autora. Učesnicima je ostavljena mogućnost da utiske o pročitanim knjigama prikažu u formi koja im najviše odgovara: kao tekst, ilustraciju, u formi stripa, video zapisa, kao i da odluče da li će čitalački dnevnik pisati u elektronskoj ili klasičnoj formi. Takođe, na nivou odeljenske zajednice ili škole, učesnici su imali mogućnost da kreiraju zajedničku kolekciju radova” – objasnili su iz zrenjaninske biblioteke.

 

Povodom jubileja, 40 godina “Čitalačke značke”, svi učenici koji su učestvovali u ovogodišnjoj manifestaciji biće nagrađeni, dok u sredu, 31. maja sa početkom u 9.30, u Kulturnom centru Zrenjanina održaće se završna svečanost u okviru “Male čitalačke značke”.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: