Završna manifestacija projekta “Bogatstvo tradicije i jezika moje domovine” održana u Vršcu

VRŠAC – Grad Vršac bio je domaćin završne manifestacije projekta “Bogatstvo tradicije i jezika moje domovine”, koja je održana u Gradskoj biblioteci minulog vikenda.

Pomenuti projekat, pod pokroviteljstvom Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog i Grada Vršca, imao je za cilj predstavljanje kulture i običaja različitih naroda, koji žive na teritoriji Grada Vršca i njegove okoline.

U projektu je učestvovalo šest ekipa: “Mihaj Eminesku” (rumunska ekipa), “Češka beseda” (češka ekipa), “Kula” (slovenačka ekipa), “Es Magistra” (ruska ekipa), “Kreativna komuna” (srpska ekipa), Udruženje “Vardar” (makedonska ekipa).

Pored navedenih, učestvovalo je i udruženje “VAU ARS”, koje je predstavilo tradiciju naroda u Vojvodini, kao i KUD “Sveti Sava” iz Velikog Središta, koje se, pod vođstvom direktora Zorana Ninkovića, predstavilo igrama iz Pčinja.

Program je bio takmičarskog karaktera i pobedila je ekipa koja je bila domaćin manifestacije- udruženje “Vardar” iz Vršca.

Ispred Grada Vršac, završnoj manifestaciji9 prisustvovao je Trajan Kačina, član Gradskog veća za kulturu.

“Čast mi je da vas pozdravim u ime Grada Vršca na ovom kulturnom događaju, koji je okupio veliki broj učesnika i fantastičnu publiku. Zahvaljujem se organizatorima na divnoj ideji, prelepom ambijentu i prilici da upoznamo bolje jedni druge. Danas u Gradskoj biblioteci, imamo Vojvodinu u malom. Bogatstvo različitosti koje krasi naše društvo jasno se vidi danas, kada smo se okupili kako bi udruženja koja učestvuju prikazale svoju specifičnost, običaje i kulturu koja ih krasi. Grad Vršac je primer za multietničku i multikulturalnu saradnju i funkcionalnost i ovakvi događaji daju nam podstrek da nastavimo da radimo svi zajedno za dobrobit našeg šarenolikog i bogatog društva”, rekao je Kačina.

 

Ova vest je deo projekta Vršac uživo koji se sufinansira iz budžeta Opštine Vršac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.