Završna konferencija projekta “Zdravo starenje i demencija – bolji život” sutra u Vršcu

VRŠAC – Završna konferencija projekta “Zdravo starenje i demencija – bolji život”, koji je SBPB “Dr Slavoljub Bakalović” Vršac sprovodila putem INTERREG-IPA programa prekogranične saradnje Rumunija-Srbija, održaće se sutra 19. novembra, od 11 časova, u stručnoj biblioteci ove zdravstvene ustanove.

Specijalna bolnica za psihijatrijske bolesti “dr Slavoljub Bakalović” Vršac bila je vodeći partner na ovom projektu i implementirala ga je u saradnji sa partnerskom ustanovom iz Rumunije, Okružnom Bolnicom za urgentnu medicinu “Rešica”.

Glavni cilj projekta “Zdravo starenje i demencija – bolji život” je unapređenje kvaliteta života licima koja pate od demencije u pograničnom regionu, kroz saradnju stručnjaka iz oblasti medicine (neurologije i psihijatrije), a radi poboljšanja usluga prevencije, dijagnostike, lečenja i nege pacijenata.

Jedna od značajnijih aktivnosti na projektu bila je izgradnja novog odeljenja u krugu SBPB “Dr Slavoljub Bakaolović” – Alchajmer centra, površine 1.000 kvadratnih metara, kapaciteta, 30 postelja.

Alchajmer centar je izgrađen prema važećim standardima za izgradnju medicinskih objekata u Republici Srbiji i već radi punim kapacitetom, što dokazuje opravdanost ovog prekograničnog projekta.

Ukupna vrednost projekta bila je 1.175.580 evra, od čega je Evropska unija finansirala 85 odsto, dok su preostalih 15 odsto troškova obezbeđeni kroz sopstveno učešće korisnika sredstava.

Pročitajte još:

Tagovi:

Pročitajte još: