logo transparend vojvodina uzivo

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“ u Opovu

ОPOVO – Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo.

Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku podršku Evropske unije u okviru programa „Podrška Evropske unije socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji“ koji implementira UNOPS (Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge).

Projekat se realizovao sa ciljevima da podrži uspostavljanje trajnih rešenja stambenog pitanja i da poveća šanse osetljivim socijalnim grupama za bolje pozicioniranje na tržištu rada kroz podizanje kapaciteta za (samo)zapošljavanje i poboljšanje životnog standarda. Na projektu su obezbeđene kuće za 5 ugroženih porodica opštine Opovo i sprovedene su obuke za članove korisničkih porodica prilagođene njihovim sposobnostima i afinitetima: za on-line marketing, vozački kurs, obuke za manikir i pedikir, pekarstvo, varilački zanat i slično, a i sprovedena je nabaka kućnog nameštaja i aparata za domaćinstvo kao i aparata za obavljanje poljoprivrednih, zanatskih i uslužnih delatnosti.

Na konferenciji su se obratili predsednik Opštine Opovo Miloš Markov i Ivana Obradović, menadžerka projekta, kao i predstavnici porodica obuhvaćenih projektom.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.