Završena energetska sanacija hale u Gajdobri

GAJDOBRA: Sportsku halu u Gajdobri, povodom završetka energetske sanacije objekta, juče su posetili pomoćnik pokrajinskog sekretara za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Milivoj Cvjetan i predsednik opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica, sa saradnicima.

Kako je rekao Milivoj Cvjetan, ovakvi projekti energetske sanacije izuzetno su važni, uloženo je preko 24 miliona dinara, a od momenta samog zaključenja ugovora do konačne realizacije projekta nije prošlo više od šest meseci, što je izuzetno efikasno i brzo. On je pohvalio saradnju sa Opštinom Bačka Palanka, a naročito Kancelarijom za lokalno – ekonomski razvoj, koji su bili nosioci samog projekta.

Predsednik opštine Branislav Šušnica, zahvalio se Pokrajinskoj vladi, predsedniku Igoru Miroviću i Pokrajinskom sekretarijatu za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, na izdvojenim sredstvima.

– Samo smo nastavili trend od 2017. godine kada smo uz pomoć Pokrajinske vlade otvorili ovaj veliki objekat u Gajdobri. Urađena je energetska sanacija sportske hale, gde smo postigli ono što smo želeli, a to je da ova hala može preko leta da se rashladi a zimi zagreje, kako bi oba sportska kolektiva koja se takmiče u drugim ligama, košarkaški klub „Hercegovac“ i rukometni klub ,,Hercegovac“, mogli da imaju uslove da nesmetano igraju svoje utakmice. Takođe je ovo veoma značajno i za odbojkaški klub „Soko“ iz Nove Gajdobre. Svakako je dobro i za najmlađe, koji kreću da treniraju od najmlađe kategorije, kako u rukometu tako i u košarci – kazao je Šušnica.

On je kao prioritet naveo projekte namenjene deci, poput vrtića i sportskih objekata, što je Pokrajinska vlada od 2017. godine pomogla sa 44 miliona dinara.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.