logo transparend vojvodina uzivo

Završena 26. međunarodna izložba zlatarstva i časovničarstva

NOVO SAD – Na Novosadskom sajmu je završena 26. međunarodna izložba zlatarstva i časovničarstva „Sjaj“ koja je trajala četiri dana, a održana je od 31. marta do 3. aprila.

Od ukupnog broja registrovanih posetilaca 90 odsto bila je stručna publika. Najviše ih je bilo iz Srbije, ali i iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Republike Srpske, Rusije, Slovačke, Slovenije, Rumunije i Severne Makedonije.

Mnogi poslovni razgovori su završeni tokom četiri dana, ali ima i onih koji će se nastaviti po zatvaranju sajamskih kapija.

Izložba „Sjaj“ je prvenstveno bio mesto razmene iskustava i stručnog usavršavanja, izložbe nakita, poludragog i dragog kamenja, časovnika, opreme za bušenje ušiju, mašina i alata za zlatarstvo i časovničarstvo, opreme za izlaganje i pakovanje nakita i satova.

Predstavljene su tehnologije u obradi plemenitih metala, dragog i poludragog kamenja, kao i izrade nakita. Prikazane su mašine za livenje zlata, brušenje burmi i druge specijalizovane mašine namenjene ovoj delatnosti.

Izložba „Sjaj“ je održana u Hali 1 Novosadskog sajma.

Nagrađeni najbolji na „Sjaju“

Na Međunarodnoj izložbi zlatarstva i časovničarstva “Sjaj“, uručena su priznanja za kvalitet eksponata.

Firma Spasić satovi i nakit iz Ćuprije, nagrađena je sa dve medalje. Zlatnom medaljom nagrađeni su za set minđuša, dok im je Velika zlatna medalja pripala za prsten pod nazivom „Ekser“, napravljen od 14-karatnog zlata.

Zlatnu medalju i Veliku zlatnu medalju, osvojila je Zlatara Atina iz Niša, za komplet prstenja i minđuša kao i za proizvodni program ogrlica, oba od belog i žutog zlata.

Komisija Novosadskog sajma nagradila je Zlataru Jovšić, iz Novog Sada, Velikom zlatnom medaljom za prsten pod imenom „Perućica“.

Famiglija Orafi Stanimirović iz Niša, osvojila je Veliku zlatnu medalju za set “Free love“ koji je izrađen specijalno za ovogodišnji nastup na sajmu, dok je Zlatnu medalju za set „Lara“, dobila firma „Tim Best doo“ iz Beograda, za unikatni primerak ogrlice i narukvice od srebra.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.