logo transparend vojvodina uzivo

Završen razgovor o ubistvima u Crnoj Gori: Šta su Belivuk i Miljković izjavili na saslušanju?

BEOGRAD – Belivuk, Miljković i Janković su saslušani na osnovu dokaza koje je našao specijalni tužilac Saša Čađenović iz Crne Gore u vezi sa ubistvom Damira Hodžića i Adisa Spahića, kao i kidnapovanjem Mila Radulovića Kapetana.

 

U Tužilaštvu za organizovani kriminal završeno je saslušanje Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i Nebojše Jankovića po zamolnici crnogorskog tužilaštva u okviru istrage koju protiv njih vodi zbog dva ubistva i jedne otmice.

Kako je Tanjugu rečeno u njihovoj odbrani, oni su negirali krivična dela za koja se terete i detaljno izneli svoju odbranu, tvrdeći da u vreme tih ubistava nisu ni bili na teritoriji Crne Gore.

Saslušanje su obavili glavni specijalni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić i specijalni tužilac Saša Čađenović nakon čega su Belivuk, Miljković i Janković vraćeni u Okružni zatvor u Beogradu.

Oni danas nisu saslušavani u vezi sa ubistvom Nikole Mitića, već samo po zamolnici Crne Gore u vezi sa ubistvim Damira Hodžića, Adisa Spahića i otmice Mila Radulovića zvanog Kapetan.

Za koje zločine su saslušani?

Belivuk, Miljković i Janković su saslušani na osnovu dokaza koje je našao specijalni tužilac Saša Čađenović iz Crne Gore u vezi sa ubistvom Damira Hodžića i Adisa Spahića, kao i kidnapovanjem Mila Radulovića Kapetana.

Damir Hodžić i Adis Spahić nestali su 14. oktobra prošle godine. Velja Nevolja i Mare Mesar su sa Jankovićem u kuću koju im je Radoje Živković dao na korišćenje „navukli“ Hodžića i Spahića da dođu, a potom ih brutalno likvidirali. Sudbina trećeg – Mila Radulovića Kapetana, i dalje nije poznata, ali se pretpostavlja da su ga odveli na drugu lokaciju i mučili, a potom, kako se veruje, svirepo ubili.

„Kuća strave“ otkrivena je u spuškom zaseoku Stanjevića rupa. Korišćena je po uzoru na „klanicu“ u Ritopeku, a nakon zločina, kako se pretpostavlja, bukvalno je demolirana kako bi se prikrili tragovi brutalnih zločina. Zidovi su gletovani, krečeni, menjane su pločice, stavljana su nova vrata, nameštaj, parket, bukvalno sve što je moglo.

Kao drugi dokaz navode se šifrovane poruke koje su jedni drugima slali verujući da su Skaj telefoni koje su koristili „neprobojni“, odnosno, kriptovani tako da niko nikada neće moći da vidi šta su slali.

U kući strave navodno su nađeni i DNK tragovi koji potvrđuju sumnje Saše Čađenovića.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.