Završava se izgradnja bunara B5 u Krčedinu

INĐIJA – U toku su završni radovi na izgradnji bunara B5 u Кrčedinu koji će obezbediti dodatne količine vode za meštane ovog naseljenog mesta.

Da se radovi u Кrčedinu privode kraju uverio se i predsednik opštine Inđija Vladimir Gak, koji je podsetio da je obećanje meštanima Кrčedina ispunjeno.

„Ono što smo obećali to smo i ispunili. Bunar je završen. Raduje me jako, ovo što sam čuo od nazora, da je voda koja je dobijena ovim bušenjem bunara, izvanrednog kvaliteta da je već sada za upotrebu. U svakom slučaju, moraju da se urade još neke analize vode, da se uradi tačno merenje protoka bunara koji ćemo dobiti, ali po rečima nadzora i ljudi iz Vodovoda, ono što je najvažnije jeste da ćemo dobiti dodatnih 25% kapaciteta koje je Krčedin do sada imao, smo dobili sa ovim jednim bunarom “, istakao je Gak.

Foto: Vojvodina uživo

„Bunar je izbušen na dubini od 105 metara, sada je u toku razrada bunara, nakon razrade bunara, ustanoviće se lkoje su to litre u sekundi koje smo dobili, nakon toga se pristupa hidro-mašinskim i elektro radovima. Očekujemo na bazi informacije od izvođača i nadzornog organa da bi to moglo biti u naredne dve nedelje“, rekao je Dragoljub Trifunović, direktor Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Inđija.

Foto: Vojvodina uživo

Vrednost ove investicije je 11 miliona dinara. Naredna faza investicije u vodovodni sistem Кrčedina je povezivanjem sa centralnim sistemom u Inđiji, čime će se trajno rešiti potencijalni problemi u vodosnabdevanju.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: