logo transparend vojvodina uzivo

Zatvorena deponija inertnog otpada u Plandištu, za počinioce stroge kazne

PLANDIŠTE – Javno preduzeće Polet Plandište obaveštava građane opštine Plandište da je deponija inertnog otpada u Plandištu, na lokaciji lokalnog puta ka Velikom Gaju, iza stadiona FK Sloga, zatvorena zbog popunjenih kapaciteta i problema izazvanih neadekvatnim odlaganjem raznog otpada od strane nesavesnih građana.

„Nakon višemesečnih napora i apela, ponovo je očišćena deponija kod stadiona FK Sloga. U sklopu akcije, iskopan je i kanal kako bi se sprečilo dalje bacanje smeća na ovom prostoru koji je predviđen za pošumljavanje. Nažalost, nesavesni građani i dalje otpad odlažu nepropisno i time direktno nanose štetu u radu JP Polet Plandište.

I ovoga puta želimo da naglasimo važnost održavanja čistoće na ovom prostoru. Bacanje smeća ne samo da narušava izgled našeg mesta, već direktno ugrožava zdravlje i sigurnost naše dece, koja su svakodnevno na igralištu i vredno treniraju i bave se sportom. Deponije postaju izvori zaraze i mesta gde se skupljaju glodari i insekti, što može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema.

Stoga, apelujemo na sve građane da budu odgovorni i da smeće odlažu isključivo na za to predviđena mesta. Vaša saradnja je ključna u očuvanju čistog i sigurnog okruženja za sve nas. Hajde da zajedničkim snagama učinimo naše Plandište boljim mestom za život“, istakao je Jovan Repac, predsednik opštine Plandište.

Prema nalogu komunalne inspekcije, sva lica koja budu odlagala komunalni otpad na lokacijama koje za to nisu predviđene, biće najstrožije kažnjena u skladu sa zakonom i Odlukom o komunalnom redu.

Inertni otpad možete odložiti na deponiji u Plandištu (opštinsko smetlište) u vremenskom periodu od 06 do 22 č. svakog dana uz prisustvo portira.

Komunalni otpad možete odložiti ispred ulaza u deponiju gde su postavljeni kontejneri za građane koji žele sami da odlože otpad da ne bi morali da idu na smetlište. Otpad se odlaže u vremenskom periodu od 06 do 22 č. svakog dana uz prisustvo portira.

Napomena: U vremenskom periodu od 22 do 6 č. deponija će biti zatvorena i pod kontrolom.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.