Ukoliko želite da vaša domaća pica ima ukus kao ona iz restorana, morate obratiti pažnju na pripremu testa, paradajz sosa, ali i na temperaturu rerne.
Priprema testa
Testo morate ostaviti da naraste. Ukoliko se testo vraća u prvobitni položaj nakon što ga razvučete, to je znak da mora da odstoji još neko vreme na sobnoj temperaturi.
Sos od paradajza
Iako mnogi koriste kečap kao glavni dodatak pici, probajte da stavite domaći paradajz sos. Nakon što napravite paradajz sos, začinite ga po sopstvenom ukusu.
Zagrejana rerna
Rernu bi trebalo da zagrejete na najvišoj temperaturi, pa tek onda da stavite picu da se peče desetak minuta.
Pročitajte još:
Recept Džejmi Olivera za brzu i neodoljivu karbonaru
Evo predloga Džejmi Olivera za ručak i sigurno će se svima dopasti. Sastojci: 500 g testenine (špagete, taglijateli) 4 kobasice (aromatična sveža kobasica za kuvanje i pečenje) 4 kriške iseckane pančete 3 velika žumanca 150 g sveže narendanog parmezana so, biber maslinovo ulje, malo svežeg peršuna izrendana kora limuna Priprema: Skuvajte testeninu prema upustvu na […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.