Da li ste znali da ćete svežinu torte sačuvati ako stavite parče hleba na nju? A da će vam paradajz, crni i beli luk duže trajati ako ih čuvate na sobnoj temperaturi umesto u frižideru? Evo nekoliko trikova koji će vam pomoći da sačuvate svežinu namirnica.
Iskusni u kuhinji znaju i da banane ne treba držati zajedno, već ih treba razdvojiti, jer im se tako produžava život za nedelju dana. Jagode mogu opstati i do nedelju dana u frižideru ako ih čuvate na pravi način. Odmah bacite gnjecave, jer vlaga lako prelazi na druge jagode. Perite samo onoliko koliko želite da pojedete, jer voda ubrzava proces truljenja.
Voda je neprijatelj i salate. Zato, kad operete sve sastojke, obavezno ih dobro posušite, kako se salata ne bi razvodnila. To nije tako jednostavno sa zelenom salatom, ali zato u činiju stavite ubrus koji će upiti suvišnu vlagu.
Znaćete da su jaja sveža kada potonu pošto ih stavite u činiju sa hladnom vodom. Ako plutaju, najsigurnije je da ih bacite
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.