Zašto lažemo da idemo u teretanu, a zapravo grickamo kokice ispred TV

Ako ste ikada slagali nekoga da ste upravo krenuli u teretanu, a zapravo sedite ispred TV i “dižete tegove” uzimajući činiju sa kokicama, niste jedini. Svaki četvrti Britanac povećava broj treninga kad odgovara na pitanje koliko puta vežba nedeljno, pokazuje britanska studija. 

Ljudi preuveličavaju i dužinu treninga i broj pređenih kilometara na bicikli ili na trčanju. Neki čak priznaju da ljudima govore da su vežbali iako nisu, a svaki deseti ide tako daleko da na društvenim mrežama ostavlja poruku da je u teretani iako joj nije ni blizu.

Ipak, pretvaranje ne prolazi dobro, pa je 46% neiskrenih priznalo da su ih bližnji uhvatili u laži. Nije zanemarljiv ni broj onih koji preuveličavaju broj odrađenih sklekova, trbušnjaka i zgibova. A 15% se učlanilo u fitnes klub, ali je umesto među spravama završilo u obližnjem pabu.

Britanci najčešće lažu kolege, zatim prijatelje, pa čak i partnera, a svaki deseti prave podatke o rekreaciji krije od lekara. Najčešći razlog laganja, prisutan kod svakog drugog ispitanika je bojazan da će izgledati lenji ako otkriju da u teretani zabušavaju. Tu su i želja da impresioniraju okolinu, kao i ironično, strah da ne budu jedini u društvu koji se ne rekreiraju.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: