Da li i vama kupus salata uvek deluje ukusnije u restoranu? Uz ove trikove, i vi ćete uspeti da spremite isto tako ukusnu salatu.
Tajna dobre salate od kupusa krije se u činjenici da naseckani (ili narendani) kupus odstoji duže nego kada mi spremamo kod kuće za ručak.
Otkrivamo vam i sastojak koji kupus salatu čini najboljom i daje joj ukus baš kao onoj posluženoj u restoranu.
Sastojci
1 glavica kupusa
so
ulje
sirće
šećer na vrh kašičice
Priprema
Kupus izrendajte ili sitno iseckajte. U činiji pomešajte kupus, ulje i sirće. Rukama ga dobro izgnječite i ostavite da odstoji nekoliko minuta. Bitno je da šećer i so pomešate i dodate na kraju. To se radi na kraju jer ako sipate pre ulja i sirćeta, so će pasti na dno i salata će biti neravnomerno začinjena.
Pročitajte još:
Letnja salata sa kupusom je sve što vam treba za današnji obrok
Svi jedva čekamo praznike i hladnije dane jer tada je na meniju neprevaziđena ruska salata. Sada napravite letnju verziju u koju ćete dodati i kupus salatu. Letnja ruska salata sa kupusom će vas oduševiti čim je probate. Vrlo je osvežavajuća i uklapa se uz različita jela. Jednostavno jelo koje možete jesti kao obrok salatu, ali […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.