Zašto će Rajković i Pavlović morati da paze šta pričaju u Francuskoj: Sudije u Ligi 1 dobijaju dodatnu opremu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Francuski arbitri žele ozvučeni da sude svoje mečeve

Sudije prve i druge lige Francuske žele da nose mikrofon tokom utakmica.

Ovu novinu nagoveštava “Lekip” i piše da je 60 odsto sudija Lige 1 za primenu eksperimenta sa nošenjem mikrofona tokom mečeva koje oni sude.

Radna grupa koju je osnovalo Liga 1 imaće prvi sastanak danas popodne, a same sudije generalno se zalažu za primenu novih pravila za koje se zalagao predsednik Vensan Labrin..

Sindikat sudija konsultovao je svoje članove koji rade u Ligi 1 i 2, oko 100 zvaničnika, kako bi izneli svoje predloge do 21. novembra, kada će se održati drugi sastanak.

Anketa sprovedena u julu pokazala je da se 14 od 20 sudija koji rade u elitnoj diviziji slaže sa upotrebom mikrofona, iako bi za ovu promenu bilo potrebno i odobrenje IFAB, međunarodnog sudijskog upravnog tela.

Ozvučene sudije bile bi još jedan ozbiljan korak ka regularnosti utakmica, budući da bi se na taj način izbegla slobodna interpretacija incidentnih situacija i ko je kome šta rekao u gužvama koje su sve češće na mečevima.

Prvi srpski fudbaleri koji bi mogli da se suoče sa ovom novinom su Predrag Rajković iz Remsa, Mihailo Ristić iz Monpeljea i Strahinja Pavlović iz Monaka.

Tagovi:

Pročitajte još: