Zaprška je čest dodatak jelima i bez nje, ona ne bi imala poseban ukus i šmek. Međutim, ono što ume da bude prilično nezgodno, jesu grudvice koje se često naprave, ako je, prilikom pripreme, ne razblažite dobro.
Na ovom triku će, verujemo, mnoge kuvarice biti zahvalne, jer, zahvaljujući njemu, više neće imati problem sa njenom pripremom. Evo šta i kako je potrebno da uradite.
Prženje
Ono što iskusni kuvari rade, jeste da brašno uvek prvo prže, bez dodavanja putera, u dobro zagrejanom tiganju. Važno je da posuda bude potpuno suva, a da brašno pržite dok ne promeni boju i da obavezno vodite računa da ne zagori.
Voda
Razblažite brašno u maloj količini vode, odnosno, kada voda postane vruća, dodajte brašno i sve dobro promešajte. Ovaj način pripreme garantuje da se grudvice neće stvoriti.Dodavanje u sos
Važno je da zapršku nikada ne sipate u jelo ili sos od jednom, jer ukoliko tako uradite, neće se ravnomerno rasporediti. Uvek sipajte malo po malo i to na više strana i obavezno promešajte koliko god možete.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.