Zapečeni, punjeni i pikantni meksički specijalitet

Meksička kuhinja je poznata po brojnim jelima kojima niko ne može da odoli. Kombinacija ukusa i začina osvaja, te ne čudi što je hrana iz ove zemlje postala popularna i kod nas.

Zato smo za vas pripremili recept za meksičke palačinke.

Sastojci:

2 jaja
3 dl vode
180 gr brašna
1 glavica crnog luka
400 gr mlevene junetine
pola crvene i pola zelene paprike
2 čena belog luka
120 gr kačkavalja
1 kašičica mlevene paprike
1 dl ulja
mešavina začina

Priprema:

U odgovarajućoj posudi sjediniti jaja, brašno i vodu, dodati so i dobro izmešati kako bi se dobila kompaktna masa. Od te mase ispeći 8 palačinki. Crni i beli luk, papriku sitno iseckati i propržiti na malo ulja. Dodati mleveno meso i dinstati uz povremeno dodavanje vode sve dok meso ne omekša.

Na kraju dinstanja dodati crvenu papriku i začine po ukusu.

Na svaku palačinku naneti po kašiku mesnog fila, posuti sa malo kačkavalja pa urolati. U podmazani pleh poređati po 4 palačinke i preliti ih polovinom pripremljenog preliva.
Odozgo poslagati ostale palačinke i preliti ih ostatkom preliva. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumene oko 30min.

Preliv za meksičke palačinke

Sastojci:

80 gr margarina
2 kašike brašna
3 dl mleka
20 gr parmezana
1 jaje

Priprema:

Otopiti margarin, dodati brašno i kratko propržiti. Sipati mleko i kuvati na umerenoj temperaturi mešajući sve dok se ne dobije odgovarajuća gustina (gušće nego testo za palačinke). U prohlađen sos dodati umućeno jaje i parmezan i sve to dobro promešati i njime preliti palačinke.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.