Zapečeni brokoli sa pirinčem

Ispecite brokoli sa pirinčem brzo i jednostavno u rerni. Biće to ukusna večera za celu porodicu! Pirinač neće biti suv zahvaljujući bujonu u kom se kuva, a sve začinjeno sirom koji se razvlači pri svakom zalogaju.

Sastojci:

1 brokoli
1 kašičica soli
maslinovo ulje
250 g pirinča
1 crni luk
3 čena belog luka.
celer, peršun, biber
500 ml bujona od povrća ili piletine
250 g šampinjona
30g putera
3 kašike brašna
1 kašika instant supe od pečuraka
400 ml vode
200 ml pavlake za kuvanje
200 g kaškavalja

Priprema:

Brokoli očistite i isecite na cvetove pa ga ubacite u ključalu vodu na 2 minuta. Procedite. Na maslinovom ulju propržite pirinač i crni luk sitno iseckan. Dodajte izgnječen beli luk, seckan celer i peršun. Promešajte pa dodajte bujon.
Dodajte biber, pa poklopite i krčkajte 15-20 minuta. Potom isključite ringlu i ostavite tako neotkloipljeno još 10 minuta. Za to vreme iseckajte pečurke. Propržite ih sa puterom u posebnom tiganju. Pirinač sada otklopite pa promešajte.
U pečurke dodajte brašno i kašiku instant supe od pečuraka. Na kraju umešajte 400 ml vode i pavlaku za kuvanje. Konstantno mešajte dok se malo ne zgusne. Umešajte i biber i rendan kačkavalj (100 g).
Vatrostalnu posudu podmažite pa prvo stavite smesu sa pirinčem. Zatim brokoli pa smesa od pečuraka. Sve izmešajte. Pospite ostatkom rendanog kačkavalja. Pokrijte folijom. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C 25 minuta. Skinite foliju i pecite još 10 minuta.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.