Zalivanje cveća i drveća na 55 lokacija u Novom Sadu

NOVI SAD – Radnici JKP “Gradsko zelenilo” ove nedelje će, u dve smene, u sklopu redovnog letnjeg održavanja zelenila, zalivati cveće i drveće na 55 lokacija u Novom Sadu.

Zelenilo se zaliva u Veselina Masleše, Kornelija Stankovića, Janka Čmelika, Branimira Ćosića, Branislava Nušića, Bulevaru Evrope, Futoškom, Staničnom, Dunavskom, Kameničkom, Molinarijavom, Goranskom, Novom i Omladinskom parku, na Bulevaru oslobođenja, Sentandrejskom putu, u Tumerinskoj, Orahovoj, Rade Smiljanova, Bulevaru Kralja Petra, Bulevaru Jaše Tomića, kružnom toku kod Šangaja, u Kisačkoj, Marka Miljanova, Bulevaru Mihajla Pupina, i kvart kod Pokrajinske vlade i Skupštine Vojvodine, Spens.

Zalivaju se sve cvetne gredice, kupe, valjci, viseće žardinjere, žardinjere, kao i zelenilo u Reljkovićevoj i Račkog, na prilima Žeželjevom mostu, Keju, u Bloku 8, kod Železničke stanice, Vojne bolnica i Park kod škole.

Foto: Gradsko zelenilo

Ekipe za zalivanje radiće i na Novom Naselju, u bloku Jugovićevo, u Novom parku, u produžetku Jovana Dučića, saobraćajnicama ka Lidlu, na Futoškom putu, u Bate Brkića, Slobodana Jovanovića, bloku Anđe Ranković, kod zgrada za raseljena lica u Futogu i parku Bistrica, kao i na Limanu i Grbavici, u Narodnog fronta, Somborskoj, Banijskoj, Bulevaru patrijarha Pavla, Braće Krkljuš, Aranj Janoša, Tolstojevoj, Miše Dimitrijevića, Cara Lazara, Kineskoj četvrti, Kampusu, okretnici kod Štranda i ispod mosta Slobode.

Za zalivanje se koriste dve velike cisterne od 8.000 litara, i dve traktorske cisterne.

U ranim jutarnjim satima se takođe obavlja i folijarna prihrana drveća, koja drveću obezbeđuje neophodne mineralne i hranljive sastojke. Folijarna prihrana se obavlja supstancama koje nisu štetne po ljude i životinjski svet.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: