logo transparend vojvodina uzivo

Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo

NOVI SAD – Pripadnici policije, saobraćajne policije, žandarmerije i vatrogasci spasioci, kao i predstavnici Centra za osnovnu policijsku obuku i Srednje škole unutrašnjih poslova „Jakov Nenadović“ družili su se danas sa novosadskim mališanima na platou Spensa i tom prilikom im predstavili svoje dužnosti, opremu i veštine.

Događaj je organizovala Policijska uprava u Novom Sadu, u okviru projekta „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“ čiji je cilj podizanje svesti učenika osnovnih škola o posledicama nasilnog ponašanja u stvarnom i virtuelnom okruženju, učenje veštine nenasilnog rešavanja konflikata i pomoći drugima u nevolji, usvajanje znanja o bezbednom ponašanju u saobraćaju i vanrednim situacijama.

Članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić se zahvalila Policijskoj upravi u Novom Sadu na pozivu da prisustvuje i objasnila da je važno da deca, ali i njihovi roditelji i nastavnici imaju priliku da postave pitanja pripadnicima snaga bezbednosti, razjasne nedoumice ili nešto predlože, a sve u jednoj opuštenoj atmosferi kroz igru i druženje.

– Od početka ove školske godine policijski službenici su prisutni u školama i važno je da deca osete da mogu da im se obrate ukoliko imaju problem i da ne zaziru od njih. Sa druge strane važno je da radimo sa decom, da oni što bolje razumeju sve što se tiče njihove bezbednosti i da im razvijamo empatiju – izjavila je Dina Vučinić i dodala – Bezbednost učenika prepoznajemo kao prioritetno pitanje i Grad Novi Sad po tom pitanju svakodnevno sarađuje sa Policijskom upravom i drugim nadležnim institucijama. Prevencija i intersektorska saradnja i dobra komunikacija su veoma važni u našoj borbi protiv nasilja.

Zamenik načelnika Policijske uprave u Novom Sadu Momčilo Sovilj ukazao je na važnost edukacije učenika i saradnje Policije sa prosvetnim radnicima.

– Ministarstvo unutrašnjih poslova, u saradnji sa Ministarstvom prosvete realizuje projekat „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“ koji podrazumeva predan rad svih nadležnih državnih organa i organizacija sa školama. U okviru tog projekta sa učenicima osnovnih škola, od prvog do četvrtog razreda razgovaraćemo o bezbednosti u saobraćaju, zaštiti i spasavanju, a sa učenicima od petog do osmog razreda o suzbijanju vršnjačkog nasilja i bezbednog okruženja na internetu – rekao je Momčilo Sovilj.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.