Jedna od osnovnih namirnica koja je potrebna, kako u jelima tako i u predjelu, jesu jaja.
Iako mislite da ih je lako skuvati, a još lakše oljuštiti, to jeste tako onda kada vam nije važno da ostanu cela. Pored toga, ni najmanje nije dobro da vam, prilikom ljuštenja, pola jaja ostane u ljusci.
Postoji jednostavan način da se pobrinete za to da jaja ostanu cela, da se brzo skuvaju i vrlo jednostavno oljušte, a da istovremeno sačuvate i sve hranljive i zdrave sastojke koje ona imaju.
Sve to ćete postići uz pomoć samo jednog pregleda koji uglavnom svi drže u kutiji sa koncima. U pitanju je igla.
Ukoliko ste pomislili da smo pogrešli, samo nastavite da čitate, jer ne samo da vam je igla potrebna, već je potrebno i da, pre samog kuvanja, njome probušite dno jajeta.
Igla mora da bude jako tanka da se belance ne bi razlilo. Kada budete završili sa tim, jaja skuvajte kao što ih i inače kuvate, a zatim ih stavite u hladnu vodu i ostavite ih nekoliko minuta u njoj da se ohlade.
Ne samo što će se, zahvaljujući ovom triku, jaja brže skuvati, već ćete ih i oljuštiti maltene u jednom potezu.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.