Zahuktava se trka za gradonačelnika Beograda

BEOGRAD – Petanest dana do raspisivanja lokalnih izbora poznato je da će kandidati za gradonačelnika Beograda biti Aleskandar Šapić (SNS), Vladeta Janković koji je prihvatio da bude kandidat koalicije S SP, PSG, DS i Narodne stranke, kao i Vojislav Mihajlović ispred koalicije NADA, dok se preostala imena još čekaju.

Vladajuća Srpska napredna stranka će 11. februara održati sednicu Predsedništva kada bi trebalo da bude doneta i definitivna odluka o listama za parlamentarne izbore i Beograd.

Šapić je nedavno otkrio da ga predsednik SNS Aleksandar Vučić predložio za kandidata za gradonačelnika Beograda i istakao da mu to predstavlja ogromnu čast i obavezu.

“Beograđanima treba na kvalitetan način predstaviti kakvi su naši planovi za razvoj grada, šta je dobro uradeno i šta još možemo da uradimo, i na to je koncentrisan čitav tim ljudi”, izjavio je Šapić.

Bivši diplomata i profesor Filološkog fakulteta u penziji Vladeta Janković prihvatio je kandidaturu dela opozicije.

Janković je rekao da bi u svoj tim zvao arhitektu Dragoljuba Bakića, a najavio je i šta bi radio sa starom zgradom Železničke stanice, gradnjom na Makišu, metroom i Beogradom na vodi.

Do sada je poznato i da će kandidat koalicije NADA, koju čine DS S, POKS i 28 organizacija, za gradonačelnika Beograda biti Vojislav Mihajlović.

Kao razlog za njegovu kandidaturu, koalicija NADA je ukazala da je Mihajlović, kako kažu, u najteže vreme kada je prestonica bila bombradovana od strane NATO-a, održao grad funkcionalnim i bez prekida u razvoju.

Socijalisticka partija Srbije do kraja nedelje trebalo bi da utanači izborne liste za Srbiju i Beograd.

Lider socijalista, Ivica Dačić će, kako je i sam najavio, biti nosilac liste za parlamentarne izbore, a Goran Trivan, clan Predsedništva Socijalisticke partije Srbije, pojasnio je da ce socijlalisti imati svoje kandidate svuda gde budu išli samostalno.

Zavetnici će u nedelju imati skupštinu partije i tada će biti poznato više detalja o njihovom nastupu na predstojećim izborima, dok je Pokret Dveri zvanično predstavio Boška Obradovića kao predsedničkog kandidata na izborima 3. aprila, ali do sada nije poznato ko će biti njihov nosilac liste za Beograd.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: