Puter je namirnica koju često korsitimo u pripremi hrane, pogtovo ako mesimo testo ili pravimo kolače i torte. Sigruno ste do sada nekoliko puta pročitali da ako želite da vam pecivo i poslastice uspeju iz prvog pokušaja, da je bitno da sastojci budu sobne temeprature.
Šta se dešava ako ste zaboravili da izvadite puter na vreme iz frižidera? Ništa,jer pomoću jednostavnih trikova može da dostigne sobnu temepraturu očas posla. U nastavku teksta pročitajte kako to da uradite na najlakši način.
1. Isecite ga na štapiće, pa ostavite na radnoj površini 10-15 minuta.
2. Stavite puter u posudu, pa nju ubacite u mikrotalasnu na 20 sekundi. Ponovite proces još jednom ako je potrebno. Puter treba da bude savitljiv, a ne kašast.
Pročitajte još:
Kako da napravite kikiriki puter
Jedna od omiljenih namirnica Amerikanaca, kikiriki puter, sve više osvaja i naš region. Zbog neutralnog ukusa, može se koristiti i za slana i za slatka jela. Bogat je magnezijumom i kalijumom, ali i kalorijama, pa ne treba preterivati sa njegovom upotrebom. Neki ga koriste prvenstveno kao namaz za sendviče, ali primena je mnogo šira. Odlično […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.