Za unapređenje savetodavnih i prognozno-izveštajnih poslova u zaštiti bilja dodeljeno 188 miliona dinara

Poljoprivreda ugovori
NOVI SAD – U organizaciji Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo danas je dodeljeno 29 ugovora korisnicima koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstva po osnovu Javnog poziva za učešće pravnih lica u obavljanju savetodavnih i prognozno-izveštajnih poslova u zaštiti bilja na području AP Vojvodine u 2023. godini.

Ugovore je uručio pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Mladen Petreš, koji je tom prilikom istakao da ukupna sredstva koja je Sekretarijat opredelio u okviru ovog javnog poziva iznose oko 188 miliona dinara.

„Za realizaciju savetodavnih poslova resorni sekretarijat je namenio 100 miliona dinara u okviru 16 ugovora, dok je 13 ugovora vrednih oko 88 miliona dinara namenjeno za prognozno-izveštajne poslove u zaštiti bilja. Bespovratna sredstva su dobile sve institucije koje se bave tim poslovima i koje su konkurisale, a takvih je u našoj pokrajini ukupno trinaest”, rekao je Petreš.

On je ukazao na to da su poljoprivredne stručne službe na području Vojvodine i Srbije nezaobilazna karika u razvoju poljoprivrede kada je reč o prenošenju znanja i naučnih dostignuća – iz laboratorije na polja.

Petreš je naglasio da je upravo cilj ovog sufinansiranja da saveti tih službi budu široko dostupni i besplatni za sve registrovane poljoprivredne proizvođače. Podrška resornog sekretarijata tim poslovima, prema njegovim rečima, biće nastavljena u cilju razvoja poljoprivredne proizvodnje, njene tehnologije i dostizanja boljih prinosa i kvaliteta proizvoda, te ostvarivanja veće dobiti poljoprivrednika.

U okviru Javnog poziva Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo podržane su aktivnosti poljoprivrednih stručnih službi iz Novog Sada, Vršca, Bačke Topole, Rume, Sombora, Sente, Zrenjanina, Kikinde i Sremske Mitrovice i dve poljoprivredne savetodavne i stručne službe – u Subotici i Vrbasu, kao i Istraživačko-razvojnog institututa „Tamiš” u Pančevu i Enološke stanice u Vršcu.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: