Za sufinansiranje razvojnih infrastrukturnih projekata 1,4 milijarde dinara

BEOGRAD – Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić potpisao je danas ugovore sa predstavnicima devet lokalnih samouprava Ovčarsko-kablarske klisure i Jugozapadne Srbije za dodelu budžetskih sredstava u iznosu od ukupno 1,4 milijarde dinara.

Reč je o sredstvima za sufinansiranje razvojnih infrastrukturnih projekata, a ugovore sa ministrom su potpisali gradonačelnik Čačka Milun Todorović, predsednik opštine Lučani Milivoje Dolović, član gradskog veća Leskovca Zoran Branković.

Ispred opštine Prokuplje ugovor je potpisao predsednik te opštine Milan Aranđelović, za grad Kraljevo gradonačelnik Predrag Terzić, zatim ispred opštine Lebane predsednik Ivan Bogdanović, za opštinu Medveđa predsednik Dragan Kulić, u ime opštine Kuršumlija predsednik Vojimir Čarapić, a za opštinu Bojnik predsednik te opštine Nebojša Nenadović.

Vesić je nakon ovog potpisivanja rekao da su ovakvi, iako naizgled mali projekti od velikog značaja za državu, jer je infrastruktura ono što omogućava razvoj turizma, poboljšanjem mobilnosti i pristupa, a samim tim i ekonomije zemlje.

“Iako su ovo naizgled mali projekti, oni svakako čine deo mozaika novog lica Srbije. Ovo je ideja premijerke Ane Brnabić, koju je moje ministarstvo prihvatilo, a sigurni smo da će sledeće godine sredstva biti još veća”, rekao je Vesić.

On je dodao da će u narednom periodu razgovarati i sa Delegacijom Evropske unije u Srbiji te da su očekivanja, da sredstva za ovakve projekte u narednoj godini budu veća, opravdana.

“Sigurni smo da ćemo sledeće godine moći da izdvojimo više sredstava za ovakve projekte, i da pokrijemo više opština. Govorimo o podršci za obnovu i izgradnju svega – od Domova zdravlja do startap centara”, rekao je ministar.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: