Za slavski meni: Pohovani fileti soma na orli način

Ukoliko volite pohovane riblje filete, bilo da su od oslića, soma ili neke druge ribe, evo odličnog predloga kako i u dane posta pripremiti pohovanu ribu. Riba pohovana na orli način, u pivskom testu spolja će biti fantastično hrskava, a unutra mekana i sočna. Odlično i za slavsku trpezu.

Potrebno je:

400 gr fileta soma ili oslića
2 kašike brašna
na vrh noža praška za pecivo
1 kašika začina
100 ml piva
100 gr prezli
1 glavica luka crnog
2 čena belog
peršunov list
1/2 limuna

Priprema:

U brašno sipate pivo i začin i prašak za pecivo. U tiganj sipajte ulje da se ugreje. Svaki komad ribe provući kroz orli masu, pa u prezle, pa u ulje da se prži sa jedne i druge strane. Pržene filete vaditi na papirne salvete. Peršunov list iseckati sitno, dodati seckan beli luk i malo ulja, izmešati pa posuti između pržene ribe. Crni luk iseći krupnije na rezance, posoliti, pa poređati pored ribe. Limunovim sokom poprskati ribu.

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.