Za rekonstrukciju škola i izradu tehničke dokumentacije 210 miliona dinara

VOJVODINA – Ugovori po osnovu dva konkursa u oblasti obrazovanja potpisani su danas u Holu Pokrajinske vlade. I ove godine su izdvojena znatna sredstva za investiciono održavanje objekata obrazovno-vaspitnih ustanova, kao i za izradu tehničke dokumentacije.

„Ukupno 180 miliona dinara smo opredelili za rekonstrukciju, adaptaciju, sanaciju, investiciono i tekuće održavanje objekata ustanova osnovnog, srednjeg obrazovanja i vaspitanja, učeničkog standarda i predškolskih ustanova. Pored toga, izdvojili smo i približno 30 miliona dinara za izradu tehničke dokumentacije za potrebe ustanova osnovnog i srednjeg obrazovanja i vaspitanja na teritoriji AP Vojvodine“, rekao je potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žolt Sakalaš.

Sredstva su raspoređena na sledeći način – u okviru prvog konkursa 121 milion na nivou osnovnog, 40 miliona na nivou srednjeg obrazovanja, 7,5 miliona za domove učenika i 11,5 miliona dinara za predškolske ustanove. U okviru drugog konkursa za osnovne škole je opredeljeno 20, a za srednje škole 9,6 miliona dinara.

Sakalaš je istakao i to da će podrška Pokrajinske vlade biti dosledna, kako bi predškolci i učenici osnovnih i srednjih škola u Vojvodini imali najbolje moguće uslove za školovanje, a korisnike sredstava je zamolio da se radovi realizuju u što kraćem roku.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: