Za pripremu domaćeg krem sira potrebne su vam samo dve namirnice, a nijedna od njih nije sir

Krem sir spada u popularnije namaze i mnogi od nas ga često kupuju u marketima, koriste kao podlogu prilikom pravljenja sendviča, kao prilog, ili jednostavno obožavaju da ga premažu preko tosta.

Ukoliko ste ljubitelj ovog namaza, vreme je da pokušate da ga sami napravite kod kuće, jer to nije ni najmanje teško i komplikovano, a potrebne su vam samo dve namirnice od kojih nijedna nije sir.

Ukus će vam se dopasti i verujemo da ćete vrlo brzo ući u štos, pa ćete na onaj kupovni i zaboraviti.

Ukoliko ste ljubitelj krem sireva sa dodacima, slobodno u njega dodajte šunku, začine, ili ono što volite.

Vreme pripreme:
25 minuta

Sastojci:
1 l mleka
4 kašike limunovog soka

Priprema:
Mleko sipajte u šerpu i kuvajte ga dok ne proključa, a onda dodajte limunov sok i ostavite da se kuva dok se na površini ne stvori žuta skrama.

Kada se žuta skrama bude stvorila, preko šiste šerpe stavite sito i procedite. Dobijeni sir, nakon toga, sipajte u blender i dodajte nekoliko kašika surutke (smesa koja ostane kada izvadite sir).

Ukoliko želite, umesto surutke možete da dodate i maslinovo ulje. Sve dobro izblendirajte i vaš krem sir je spreman.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.