Za praznični obrok bez greške: Kako da omekšate junetinu koliko god da je žilava

Profesionalni kuvari i za to imaju rešenje.

Znamo da će se na uskršnjoj trpezi sigurno naći meso. A iako je zdrava, junetina često može da bude žilava, bez obzira kako je pripremate.

Naravno da i za to postoji rešenje i to slobodno možemo reći više rešenja. Neki će vas iznenaditi, a profesionalni kuvari tvrde da će uz njih vaše meso biti mekano „kao duša“.

Mariniranje u voću
Prva varijanta – pre kuvanja, neko vreme držite meso obloženo kriškama kivija. Naime, kivi sadrži enzime koji razgrađuju žilice u mesu i ono postaje mekano. Sličan efekat imaju i jabuka, ananas ili mango.

Druga varijanta – pripremite junetinu obloženu kriškama voća, i dobićete mekano i ukusno meso. Zato se na primer, svinjetina često sprema sa ananasom.

Sake marinada
Pripremite marinadu od nastruganog crnog luka i jabuka. Potom dodajte maslinovo ulje i malo sakea. Meso tokom noći ostavite u marinadi u frižideru.

Limun
Iscedite sok od limuna, pa držite meso potopljeno u njemu barem 30 minuta pre kuvanja. Takođe, možete koristiti i sirće, ali u tom slučaju, meso ostavite preko noći u marinadi.

 

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.
 

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.