Profesionalni kuvari i za to imaju rešenje.
Znamo da će se na uskršnjoj trpezi sigurno naći meso. A iako je zdrava, junetina često može da bude žilava, bez obzira kako je pripremate.
Naravno da i za to postoji rešenje i to slobodno možemo reći više rešenja. Neki će vas iznenaditi, a profesionalni kuvari tvrde da će uz njih vaše meso biti mekano “kao duša”.
Mariniranje u voću
Prva varijanta – pre kuvanja, neko vreme držite meso obloženo kriškama kivija. Naime, kivi sadrži enzime koji razgrađuju žilice u mesu i ono postaje mekano. Sličan efekat imaju i jabuka, ananas ili mango.
Druga varijanta – pripremite junetinu obloženu kriškama voća, i dobićete mekano i ukusno meso. Zato se na primer, svinjetina često sprema sa ananasom.
Sake marinada
Pripremite marinadu od nastruganog crnog luka i jabuka. Potom dodajte maslinovo ulje i malo sakea. Meso tokom noći ostavite u marinadi u frižideru.
Limun
Iscedite sok od limuna, pa držite meso potopljeno u njemu barem 30 minuta pre kuvanja. Takođe, možete koristiti i sirće, ali u tom slučaju, meso ostavite preko noći u marinadi.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.