logo transparend vojvodina uzivo

,

Za osnaživanje prerađivačke proizvodnje u AP Vojvodini 90 miliona dinara

VOJVODINA – Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo organizovao je danas dodelu ugovora u vrednosti 90 miliona dinara za sufinansiranje investicija u ekonomske aktivnosti u cilju podizanja konkurentnosti dodavanjem vrednosti kroz preradu na gazdinstvima u AP Vojvodini u 2024. godini.
Foto: vojvodina.gov.rs

Ugovore, koji su potpisani sa 38 korisnika, dodelio je podsekretar Aleksandar Panovski koji je naveo da će sredstva obezbeđena iz pokrajinskog budžeta biti podeljena kroz četiri konkursne linije.

„Danas dodeljujemo sredstva koja će pomoći poljoprivrednim proizvođačima u nabavci opreme za preradu mleka i mesa, voća, povrća, uljanih kultura, začinskog, lekovitog i aromatičnog bilja, pčelinjih proizvoda, kao i za proizvodnju vina i rakije“, izjavio je Panovski.

Podsekretar je istakao da je cilj ovih investicija osnaživanje prerađivačke proizvodnje na našim farmama.

„Verujemo da će ovi podsticaji pomoći poljoprivrednim proizvođačima da unaprede svoju proizvodnju u delu prerade, da prošire ekonomske aktivnosti kojima se bave, da će ojačati kapacitete za nastup i imati veći prostor na tržištu“, rekao je Panovski.

Pročitajte još:

Za podršku mladim

 

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.