Za opremanje stambenog bloka na Grbavici oko 26 miliona dinara

NOVI SAD – Izgradnja saobraćajnih površina, kanalizacije i javnog osvetljenja u stambenom bloku između Vojvođanske i Ulice Lasla Gala mogla bi da počne na leto. Procenjena vrednost investicije je 26,25 miliona dinara, bez PDV-a, a kako je u tenderskoj dokumentaciji Uprave za građevinsko zemljište i investicije navedeno, radovi će trajati 135 dana.

Opremanje stambenog bloka na Grbavici podrazumeva gradnju pristupne ulice, parking mesta, pešačkih staza, atmosferske kanalizacije, kao i postavljanje javne rasvete i nove saobraćajne signalizacije.

U tehničkoj dokumentaciji, koju je izradio “Vojvodinaprojekt”, navedeno je da na prostoru ograničenom ulicama Lasla Gala, Vojvođanskom i Vere Pavlović najveći problem predstavlja odvođenje atmosferskih voda. Dvorište unutar tog stambenog bloka znatno je niže od okolnih saobraćajnica i zbog toga je zemljana površina ispred garaža većim delom godine pod vodom.

Asfaltni kolovoz planiran je na površini 272,5 metara kvadrtanih, dok će oko 780 kvadrata biti pokriveno montažno-betonskim elementima, debljine osam centimetara. Projektovana je saobraćajnica ukupne dužine 191,23 metra, s tim da je deo asfaltnog kolovoza širine pet metara, odnosno od montažno-betonskih elemenata 5,4 metra i, kako je navedeno, nakon poslednje horizontalne krivine se sužava na 3,5 metara.

S leve strane saobraćajnice projektovano je 16 kosih parkinga, od montažno betonskih-elementa, kao i još šest upravnih. Parking mesta za invalide nisu predviđena, jer, kako je objašnjeno, ona su već obeležena u Vojvođanskoj ulici ispred stambenih objekata, tako da je paraplegičarima omogućen nesmetan pristup iz te ulice. Ukupna površina planiranih parkinga je 292 metra kvadratna, a platoa 161,25.

Ponude na tender Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije podnose se do 21. aprila, a 40 dana kasnije biće doneta odluka o dodeli ugovora ili, pak, obustavi postupka. Imajući u vidu rokove, uključujući i vreme neophodno za uvođenje odabranog izvođača u posao, radovi bi mogli da počnu do kraja juna.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: