logo transparend vojvodina uzivo

Za kontrolu plodnosti obradivog poljoprivrednog zemljišta deset miliona dinara

VOJVODINA – Pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Dragica Ilić uručila je danas ugovore predstavnicima poljoprivrednih stručnih službi iz Vojvodine i novosadskog Instituta za ratarstvo i povrtarstvo, koji su dobili sredstva za sprovođenje kontrole plodnosti obradivog poljoprivrednog zemljišta.

Na osnovu javnog poziva za ove namene resorni sekretarijat je ukupno opredelio deset miliona dinara za svih 12 stručnih službi i Institut, i kako je Ilićeva istakla na ovaj način biće omogućena kontrola plodnosti za 3.070 uzoraka obradivog poljoprivrednog zemljišta.

„Cilj ovih ugovora je da se poljoprivrednicima omogući besplatno sprovođenje kontrole plodnosti obradivog poljoprivrednog zemljišta, odnosno kontrole njegovog kvaliteta“, naglasila je Dragica Ilić, koja je pozvala poljoprivrednike da iskoriste usluge stručnih poljoprivrednih službi i urade analize zemljišta na svojim parcelama, jer je to ujedno mogućnost da unaprede poljoprivrednu proizvodnju.

Ona je podsetila i na to da je poslednjim rebalansom budžeta AP Vojvodine opredeljeno dodatnih 35 miliona dinara za unapređenje savetodavnog rada stručnih službi u našoj pokrajini − 20 miliona dinara biće usmereno za savetodavstvo, dok je 15 miliona dinara namenjeno za edukacije i nabavku neophodne opreme za rad službi.

Pomenuta podsticajna sredstva Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu dodelio je stručnim poljoprivrednim službama u Novom Sadu, Vršcu, Bačkoj Topoli, Rumi, Somboru, Pančevu, Senti, Subotici, Vrbasu, Kikindi, Sremskoj Mitrovici i Zrenjaninu, koje su nadležne za teritorije koje su im raspoređene.

Ova vest je deo projekta “Jedno mesto za sve vesti” koji je sufinansirao Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.