Za čistije i zelenije škole: Sporazum Grada Vršca i Pokrajinskog sekretarijata

VRŠAC/NOVI SAD – Grad Vršac i Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine danas su u Pokrajinskoj vladi, potpisali Sporazum o saradnji, za realizaciju programa „Za čistije i zelenije škole Vojvodine“.

Sporazum o saradnji potpisali su Miroslav Lepir član Gradskog veća za obrazovanje i Brankica Tabak podsekretar Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine.

Cilj projekta je sprovođenje aktivnosti, koje će doprineti postizanju čistijeg i zelenijeg ambijenta u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama, na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine.

Program se realizuje nizom aktivnosti, kao što su kreativne radionice, uređenje i ozelenjavanje vrtića i škola, prikupljanje sekundarnih sirovina, učenje o recikliranju i kompostiranju, organizovanje ekoloških kutaka i sekcija. Deca i učenici učestvuju u projektu sa svojim vaspitačima, učiteljima i nastavnicima, a cilj je podizanje svesti i lične brige o životnoj sredini.

Prošle godine, u okviru ovog projekta, nagrađene su dve vršačke vaspitno-obrazovne ustanove, Predškolska ustanova „Čarolija“ – prva nagrada u kategoriji predškolskih ustanova i Hemijsko medicinska škola – prva nagrada u kategoriji srednjih škola.

Tada je za nagrađene predškolce i učenike organizovan izlet na Fruškoj gori, poseta Sremskim Karlovcima, kao i vožnja brodom Dunavom kod Novog Sada.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.