logo transparend vojvodina uzivo

,

„Wine Vision by Open Balkan“ – najuspešnija vinska manifestacija

BEOGRAD – Vinski stručnjaci vinskog portala Vino.rs izabrali su najbolja vina i vinarije Srbije za 2022. godinu, dok je „Wine Vision by Open Balkan“ izabran za najuspešniju vinsku manifestaciju.

Za najbolje crveno vino Srbije proglašen je kaberne iz Negotinske krajine Kremen Kamen 2019 vinarije „Matalj“, najbolje belo vino je Aksiom beli 2019 fruškogorske vinarije „Deurić“ čiji se penušavac The 2019 takođe našao na vrhu liste najboljih penušavih vina, dok je naziv najboljeg rozea pripao vinu Ergo Rose 2021 Temet, prvom srpskom organskom roze vinu.

Priznanje za najbolje crveno vino od lokalne sorte pripalo je župskoj vinariji „Braća Rajković“ za prokupac Prince 2018, a najbolje belo vino od lokalne sorte je Velika Morava 2021 Chateau Prince.

Među organskim vinima, sve popularnijim kod publike i proizvođača, pobednici su Pinot Noir 2018 male vinarije „Sagmeister“ u konkurenciji crvenih vina, traminac Gratianus 2018 Impretor među belim, te Furmint 2019 Baša u kategoriji oranž vina.

Za najbolju vinariju proglašena je vinarija „Deurić“ iz Male Remete na Fruškoj gori, „Sagmeister“ iz Kanjiže je najbolja mala vinarija Srbije, MV vinarija iz Stalaća kod Knjaževca najbolja je mlada vinarija, a Podrum „Malča“ kod Niša dobio je priznanje za razvoj vinskog turizma.

U saopštenju se ističe da je „Wine Vision by Open Balkan“ izabran za najuspešniju vinsku manifestaciju, te da je enolog Mladen Dragojlović vinska ličnost za 2022. godinu.

Kompletan spisak najboljih vina u svim kategorijama sa obrazloženjem, među kojima se nalaze i vina s najboljim odnosom cene i kvaliteta, dostupan je na portalu Vino.rs.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.