logo transparend vojvodina uzivo

WhatsApp konačno omogućava izmenu već poslatih poruka

Korisnici WhatsApp-a će imati mogućnost uređivanja poruka do 15 minuta nakon što ih pošalju

Mark Zakerberg je juče objavio da će WhatsApp konačno uvesti mogućnost uređivanja poruka nakon što su već poslate. Ova dugo očekivana funkcija jedna je od najtraženijih među korisnicima WhatsApp-a.

WhatsApp je zvanično najavio lansiranje ove funkcije juče putem objave na svom bloguPrema kompaniji, korisnici WhatsApp-a će imati mogućnost uređivanja poruka do 15 minuta nakon što ih pošalju. Aktivacija funkcije vrši se dugim pritiskom na poruku i odabirom opcije za uređivanje.

Vremensko ograničenje od 15 minuta identično je ograničenju koje je Apple uveo za uređivanje iMessage poruka. Apple takođe ograničava uređivanje iMessage poruka na pet puta, a svaka izmena je vidljiva kako pošiljaocu, tako i primaocu iMessage poruke. To znači da osoba kojoj šaljete poruku može videti sve izmene koje ste napravili.

WhatsApp se čini da nije uveo ograničenje koliko puta poruka može biti uređena. Takođe, aplikacija ne prikazuje istoriju izmena primaocu poruke. Umesto toga, aplikacija jednostavno prikazuje malu ikonu „uredio“ kako bi korisnik bio obavešten da je poruka izmenjena.

Od ispravljanja jednostavnih grešaka u kucanju do dodavanja dodatnog konteksta poruci, sada korisnici imaju više kontrole nad svojim razgovorima. Potrebno je samo dugo pritisnuti poslatu poruku i odabrati opciju „Uredi“ iz menija u roku od petnaest minuta nakon slanja.

Uređene poruke će prikazivati oznaku „uređeno“ pored njih kako bi se osobe s kojima razgovarate obavestile o izmenama, ali bez prikazivanja istorije izmena. Kao i sve lične poruke, mediji i pozivi, vaše poruke i izmene su zaštićene end-to-end enkripcijom.

Podrška za uređivanje poruka na WhatsApp-u je nekim korisnicima već dostupna. Kompanija je najavila da će funkcija „biti dostupna svima u narednim nedeljama“. Da biste je koristili čim postane dostupna za vaš nalog, preuzmite najnoviju verziju WhatsApp-a.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.