logo transparend vojvodina uzivo

Vulin: Protiv pojedinih učesnika Evroprajda krivične prijave

BEOGRAD – Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin najavio je da će danas, eventualno sutra, biti podnete krivične prijave protiv pojedinih učesnika Evroprajda, a nekima će, kaže, biti i zabranjen ulazak u zemlju.

Vulin je, takođe, rekao da će biti kažnjeni oni koji su proteklog vikenda, tokom održavanja Evroprajda, napali policiju.

Vulin je rekao da su policajci u subotu postupali vrlo profesionalno i da su dali sve od sebe da ničija bezbednost ne bude ugrožena.

„Da li ste videli ponašanje nekih od učesnika gej parade? Je l“ ste videli onaj ološ da skida gaće pred crkvom? Ja se nadam da ćemo danas, eventualno sutra, podneti krivične prijave protiv nekih od njih, kao što ćemo izdati i zabranu ulaska određenom broju lica“, rekao je Vulin gostujući na TV Pink.

Na pitanje da li se zna ko su te osobe, Vulin je odgovorio da se zna i ko su i odakle su.

On je rekao da je ponosan na svakog policajca kako se držao tokom održavanja tog skupa.

„Je l“ vi stvarno milslite da policija podržava gej paradu i da su pripadnici MUP-a oduševljeni gej pradom? Ali, da li ste vi videli po ponašanju policije kakav je njihov stav? Niste mogli da vidite. Policija je radila maksimalno profesionalno svoj posao jer joj je rečeno da ničija bezbednost ne sme biti ugrožena“, istakao je Vulin.

On je naveo da će policija svaki put postupiti na isti način i da se više nikada neće videti da policija stoji satima ispred Skupštine i da joj lome noge.

„Reagovaćemo iz sve snage svim raspoloživim i zakonom dozvoljenim sredstvima, koja su joj na raspolaganju“, rekao je Vulin i dodao da je, nažalost, imao priliku da dva puta izrazi saučešće porodicama poginulih policajaca, te da neće dozvoliti da se to desi i treći put.

Govoreći o onima koji su učestvovali u napadima na policiju na dan održavanja Evroprajda, Vulin je rekao da su ti huligani, „taj ološ napao policiju nekoliko kilometara od mesta gde se održavala gej parada“. „Znači, niste vi došli čak ni da protestujete protiv gej parade, vi ste došli da tučete policiju, da ubijete nečijeg oca i nečijeg brata. Za to ćete biti kažnjeni i neće vam više pasti na pamet da tako nešto uradite“, poručio je Vulin.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.