logo transparend vojvodina uzivo

Vujović: Počinje izgradnja postrojenja za preradu otpadnih voda u Sečnju

Irena Vujović, Vojvodina uživo
SEČANJ – Potpredsednica Vlade i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović potpisala je danas ugovor, na osnovu kojeg će, kroz projekat Ministarstva, uskoro početi izgradnja postrojenja za preradu otpadnih voda u Sečnju.

Vujović je istakla da će izgradnjom postrojenja, Sečanj dobiti sistem za odvođenje i zbrinjavanje otpadnih voda, koji će omogućiti punu funkcionalnost ranije izgrađene kanalizacione mreže, navodi se u saopštenju Ministarstva.

„Danas sam sa izvođačem radova potpisala značajan ugovor za izgradnju postrojenja za preradu otpadnih voda, kapaciteta 2.500 ekvivalent stanovnika, čime rešavamo problem zbrinjavanja komunalnih voda za sva domaćinstva u Sečnju, uključujući i lokalnu industriju“, navela je ona.

S tim u vezi, zahvalila se opštinskom rukovodstvu, kao i građanima što su kandidovali ovaj problem, jer je to bio preduslov da se zajedničkim snagama dođe do realizacije projekta.

„Očekujem da će u narednih 30 dana, na osnovu ugovora, koji sam danas potpisala, krenuti radovi na izgradnji postrojenja za preradu otpadnih voda, koje je građanima obećano pre nekoliko godina i mi sada ispunjavamo to obećanje, nakon što smo ispunili sve uslove, uradili dodatna merenja, pregledali i dopunili projekte“, napominje ministarka.

Dodala je da je kanalizaciona mreža izgrađena, ali da je to bio samo jedan segment kada se govori o unapređenju kvaliteta životne sredine.

„Naime, bez postrojenja nismo mogli da kažemo da smo kompletno sve probleme otpadnih voda rešili, a sada upravo to radimo“, rekla je Vujović.

Prema njenim rečima, ovo nije jedino postrojenje koje će bi građeno uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine.

„Širom Srbije realizujemo niz sličnih projekata, imamo radove na terenu, a očekujem da ćemo ih u narednim mesecima imati još više“, navodi ministarka.

Napomenula je da teče izrada projektno-tehničke dokumentacije kako bi bio ispunjen ambiciozan plan predstavljen u sklopu vizije „Srbija 2027“.

„To znači da do 2027. godine treba da imamo 35 lokalnih samouprava u kojima smo izgradili nedostajuću kanalizacionu mrežu i postrojenja za preradu otpadnih voda, u skladu sa evropskim standardima“, rekla je Vujović.

Pročitajte još:

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.