Vujović i Šapić o merama zaštite životne sredine u Beogradu

Šapić i Vujović
BEOGRAD – Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović i gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić razgovarali su o planiranim aktivnostima i konkretnim merama na planu zaštite životne sredine u glavnom gradu.

Razgovarano je o problemima deponija, kanalizacionih mreža i postrojenja, kvalitetu vazduha, ali i efikasnijem korišćenju sredstava IPA fondova namenjenih projektima zaštite životne sredine.

Vujović je navela da je tokom razgovora posebna pažnja posvećena budućem postrojenju i planovima za realizaciju projekata prečišćavanja otpadnih voda u Velikom selu.

“Dogovorena je koordinacija i zajednička akcija Ministarstva i Grada, na koji način bi se primenjivale obaveze zaštite prirodne sredine, definisane strateškim dokumentima države”, kazala je Vujović.

Šapić je istakao da će Grad i Ministarstvo značajno unaprediti upravljanje otpadom, dodajući da je Sekretarijat za zaštitu životne sredine akcionim planom za period 2022-2030. predvideo da se pored Vinče obezbedi još jedna lokacija za stacionirano postrojenje koja će pokriti opštine Novi Beograd, Zemun i Surčin.

“Namera nam je, takođe, da podignemo ekološki standard i izgradimo više parkova i zelenih površina, kako bi glavni grad imao kvalitetniji vazduh”, naveo je Šapić.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: