Vučić:U toku drugi deo akcije Prištine, udar na SPC i zdravstveni sistem

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je u toku drugi deo akcije kojom Priština želi dodatno da zastraši srpsko stanovništvo na severu KiM, a to je udar na SPC i zdravstveni sistem.
Vučić je u obraćanju javnosti rekao da se sada, pored policijskih akcija i uz pomoć poznatog albanskog i bošnjačkog lobiste, Ališe Kerns, šefice spoljnopolitčkog odbora britanskog parlamenta, koja govori najveće laži, uvode dodatni elementi i sprovodi napad na još dva stuba srpskog naroda na KIM, a to su – SPC i zdravstveni sistem, sa pokušajem da uplaše narod.
“Ta gospođa kaže da će sprovesti istragu. Mi već sprovodimo istragu protiv nje, zašto to radi i ko je plaća. Ako vlada Velike Britanije nije reagovala, mi moramo da reagujemo”, poriučio je Vucić.
Vučić je tokom obraćanja pokazao mapu sa stanjem na tetenu, na kojoj se vidi u kojim mestima se nalazi tzv. kosovska policija, a koja tu nema pravo da bude.
Vučić je naveo mesta koja su oni zauzeli na severu, a među kojima su Jarinje, Šapić, Belo brdo, Jošanica, Izvori, Hajdučki konak, Zvečan, Zubin potok, Brnjak, Lučki most…
“To su sve tačke u kojima pokušavaju da pokažu da Srbi ne mogu da podignu barikade i da bi sprečili dotok robe, da bi Srbi ostali bez hrane i lekova,  da unesu strah u sve srpske kuće i da skupom kupovinom kupe one bedne Srbe kojih je malo, ali koji rade za njih”, rekao je Vučić, navodeći da je takvih 30 u tzv. kosovskim snagama bezbedbnost.
On je rekao da je plan da, protiv Rezolucije 1244, do kraja 2027. u tim snagama bude 4.950 ljudi.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.