Vučićev predlog za formiranje Narodnog pokreta legitiman i dobar politički potez

BEOGRAD – Generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović i narodni poslanik na listi SPS izjavio je danas da je predlog Aleksandra Vučića da se formira Narodni pokret za državu legitiman i dobar politički potez, za odbranu Srbije i očuvanje političke stabilnosti u zemlji.

“Izloženi smo stravičnoj agresiji, od toga da je na KiM rezolucijom 1244 predviđeno da je KiM sastavni deo Srbije sa širokom autonomijom, a sada imamo uzmi ili ostavi priznaj ih ili ćemo te kazniti, a isto se dešava i sa Dejtonskim sporazumom, pa se preti određenim sankcijama, pa se uvlači u to pitanje uvođenje sankcija Rusiji…”, kazao je Bajatović za Tanjug.

Istakao je da je za njega potpuno legitiman predlog predsednika Vučić i dodao da to nije predlog SNS već Vučićev koji će podržati SNS.

“Da se narodu predoči šta se dešava i da se formira jedan front čiji bi cilj bio odbrana Repulike Srbije, svi koji žele da se pridruže tome. Svi smatraju da je legitimno da se u ovom momentu ujedinimo, a ne da imamo političku nestabilnost, mogu da se pridruže tome na politički način, ne moraju da budu članovi stranke, kako je rečeno… Mislim da je to ligitiman i dobar politički potez i da je zaista u svrhu očuvanja političke stabilnosti u Srbiji”, naveo je Bajatović.

Istakao je da nikome ne treba danas nestabilnost u Srbiji.

“Kada će biti izbori, to će odlučiti politički život u Srbiji. Nisam siguran da će se ići na referendum u smislu da li ćemo da priznali ili nećemo da priznamo Kosovo. Neki kažu da treba plan Šolca i Makrona bezrezervno prihvati, a imamo i one desno koji kažu da o tome ne treba ni da se politički razgovara. a imate političku agresiju po nekoliko otvorenih nacionalni i državnih pitanja”, naveo je Bajatović.

Kaže da će iduće godine u aprilu biti i lokalni uzbori, kao i za Skupštinu Vojvodine.

“Možda će to biti vreme i za paralmentrne izbore, ali o tome će odlučiti politički život u Srbiji”, dodao je Bajatović.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: