Vučić: ZSO može da se formira samo na osnovu četiri potpisana dokumenta

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da Zajednica srpskih opstina može da se formira samo na osnovu četiri dokumenta koja su potpisana, a to su dokumenti o upravljačkom timu, principima, implemenatacioni i osnovni, odnosno prvi sporazum.

„Sva četiri su potpisana i njihov sadržaj mora da bude ispunjen. A njihove fantazmagorije o danskim, švedskim i drugim modelima, nisam naročito zainteresovan, zainteresovan sam za ono što je potpisano da bude ispunjeno“, rekao je Vučić u Inđiji odgovarajući na pitanje novinara povodom predloga 15 evropskih modela za formiranje ZSO koje spominje Aljbin Kurti i da li je Upravljački tim dao Miroslavu Lajčaku ovlašćenje da to može da predlaže.

Vučić je naveo i da ne misli da je Lajčak to na taj način rekao, jer ga je za to pitao, ali je naveo i da bez obzira na to šta neko proučava i da li želi da obesmisli, ZSO mora da ide u skladu sa onim što je potpisano.

On je ocenio i da ako neko traži dovoljan razlog da bi se Srbija za nešto okrivila to će uvek naći i dodao: „Nisu vam potrebni neki novi modeli, nemojte da se mučite da izmišljate ono što nema veze sa istinom“.

Vučić je dodao i da pozicija Srbije njie idelana, jer je to „njihovo čedo i oni moraju da ga ljuljaju i čuvaju“.

Rekao je da je Srbija uvek u težoj poziciji, a oni koji podržavaju integritet Srbije imaju svoje probleme.

„Tako da smo ostali između čekića i nakovnja, ali izvući ćemo Srbiju na dovoljno pametan i mudar način i moći ćemo da se ponosimo ovakvim kompanijama i u budćnosti, jer i njihov uspeh, uvek uspeh Sbrije“, rekao je predsednik u Inđiji tokom posete Sremskom okrugu.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.