Vučić: Zeman bio uz nas kada su to samo hrabri smeli – pravi prijatelj Srbije

BEOGRAD – Predsednik Aleksandar Vučić danas je, na otvaranju Češkog doma u Beogradu, u prisustvu predsednika Češke Miloša Zemana, izjavio da je on pravi prijatelj Srbije i da je bio uz naš narod kada su to samo hrabri smeli da budu.

Vučić je rekao rekao da češka poslovica kaže da je pravi prijatelj onaj koji je uz vas kada svi odu, kao i da je bolje hodati sa prijateljm po mraku nego sam po Suncu.

“Predsednik Zeman je bio uz nas i kada su samo hrabri bili uz nas i on je prijatelj sa kojim smemo na Sunce i kada je dan i noć i mrak. Bio je jedan od retkih koji je smeo da govori o slobodarskoj tradiciji Srbije i o borbi Srbije za svoj opstanak. Više puta u proteklih 10 godina na najpravedniji način je istakao kroz koje je patnje Srbija prolazila. Uvek se zalagao da Srbija hitno i bez odlaganja pristupi EU”, naglasio je Vučić.

On je ukazao da je Zeman radio na jačanju diplomatskih i kulturnih odnosa dve zemlje i da je nosilac najviših odlikovanja naše zemlje.

“Toliko je bilo birokratskih teškoća i problema, ali Zeman je toliko želeo da se uradi Češki dom i rekao da ne može da dođe u Beograd dok to ne uradimo. To je za mene postala zapovest. Svi smo se angažovali da uradimo taj važan posao. Vratili smo Češkoj ono što joj po pravdi pripada”, rekao je Vučić.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: