Vučić: Zahvalnost Kini za postojano prijateljstvo i podršku

BEOGRAD – Zahvalni smo našim kineskim prijateljima što su istrajno posvećeni poštovanju Rezolucije 1244, napisao je danas predsednik Srbije Aleksanadar Vučić na svom Instragram profilu @avucic i zahvalio predsedniku Siju i NR Kini za postojano prijateljstvo i podršku.

On je, takođe, izrazio uverenje da ljubav koju naši narodi gaje prema slobodi i miru dodatno jača naše tradicionalno prijateljstvo.

“Predsednik Si često pominje jednu kinesku poslovicu: Hajde da oružje rata zamenimo darovima od žada i svile”, naveo je srpski predsednik.,

Kako je istakao mir mora da ostane nasleđe čovečanstva, iz koga ćemo crpeti snagu za globalnu stratešku stabilnost, čiji će krajnji rezultat biti zajednička i održiva bezbednost svih zemalja.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Александар Вучић (@avucic)

 

“Baš kao i NR Kina, Srbija se zalaže za striktno pridržavanje osnovnih principa međunarodnog prava. NR Kina je, kao stalna članica SB UN, uvek bila posvećena očuvanju mira i pružala diplomatsku podršku teritorijalnom integritetu Srbije, i našim pokušajima da odbranimo međunarodni pravni poredak”, napisao je Vučić.

On je istakao da je kinesko angažovanje u sektorima infrastrukture, energetike i rudarstva u Srbiji značajno je podstaklo srpsku ekonomiju, otvaranje radnih mesta i mogućnosti građane, a pomoglo je i u promovisanju saradnje i razmene između dva naroda.

“Hvala predsedniku Siju i NR Kini za postojano prijateljstvo i podršku. Živelo naše čelično prijateljstvo! Živela Kina! Živela Srbija!”, poručio je Vučić na instagram profilu povodom onlajn sastanka u okviru Dijaloga Komunističke partije Kine sa političkim partijama sveta.

 

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: